Gubernur Jawa Timur Sowan Sedulur Sikep Samin

Gayeng : Mbah Harjo Kardi, Sesepuh Samin sesandingan Gubernur Jawa Timur lan Bupati Bojonegoro (23/02).
Gayeng : Mbah Harjo Kardi, Sesepuh Samin sesandingan Gubernur Jawa Timur lan Bupati Bojonegoro (23/02).

Margomulyo, kimderumaju – Gubernur Jawa timur, Khofifah Indar Parawansa, sowan menyang Komunitas Samin, Minggu (02/23/2020). Kegiatan kasebut ditindakake ing Monumen Samin sing ana ing persimpangan antara arah Dusun Jepang lan Dusun Kalangan, Desa / Kecamatan Margomulyo, Kabupaten Bojonegoro.

Ketua Panitia, Abhimanyu sing uga dadi Kepala Badan Koordinasi Wilayah (BAKORWIL) Bojonegoro ujar, manawa kegiatan dina iki diwiwiti kanthi pitulung saka anak-anak yatim, diterusake karo Inaugurasi Kulawarga Sikep Samin marang Gubernur Jawa Timur dening Mbah Hardjo Kardi.

Banjur, terus menehi kiriman sertifikat piwulang Samin Surosentiko Bojonegoro, minangka Warisan Budaya Tak Benda (WBTB), uga kiriman PKH Plus lan Bantuan Khusus Keuangan, Program Puspa Jawa Timur ing taun 2020. Lanjutne nyerahake mesin tenun lan peralatan pertanian.

Abimanyu Njlentrehake bab ajaran Samin, yaiku limang pitutur Luhur, yaiku ‘tumindak dhéwé sajujure ngenteni trokal lan nrimo, aja meri Srei, dahwen kemiren, pekpinek barange liyan, aja mbedo mbedakne sapodo padaning urip kabeh iku sedulure dewe, aja omong Waton, bisa rasa rumangsa.

Bupati Bojonegoro, Anna Mu’awanah mratelakake, Pamrentah Kabupaten Bojonegoro, bupati kasebut ngaku tansah koordinasi lan nyinkronake karo pamrentah provinsi lan pusat, kalebu pitulung sosial sing diwenehake kanggo warga Bojonegoro.

Gubernur Jatim, Khofifah Indar Parawansa ujar, WBTB sing diwenehake marang Bojonegoro minangka piwulang luhur saka Samin Surosentiko. Miturut Khofifah, ana siji PR sing saiki ngancam kesatuan nasional, yaiku hoak utawa pacoban.

Kontak Kami

Admin KIM Deru maju
Jl. Dharma Bhakti Gg. Jaga baya No 110 Desa Deru Kec. Sumberrejo. Kab. Bojonegoro Jawa Timur. 62191
Telp/Sms/Wa 081554793036

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.